Az akkumulátor indítása bikázással

A leggyakoribb probléma, amivel egy autómentő találkozhat, a lemerült akkumulátor. Ha nincs különösebb baja – nem sérült, nem zárlatos – egy másik akkumulátorral vagy egy kifejezetten erre fejlesztett bikázó készülékkel új életet lehelhetünk bele.

Szerencsés esetben akad a csomagtartóban indítókábel és találkozol egy segítőkész autóstárssal, aki szívesen bebikázza az aksid. Ebben az esetben nagyon figyelj a polaritásra. Pozitív a pozitívra, negatív a negatívra. Először a működő akkumulátorral rendelkező autót kell beindítani, néhány perccel később megpróbálhatod beindítani a másik autót. Ha sikerült, adj egy gázfröccsöt, hogy a generátor elkezdhessen tölteni.  Körülbelül 20-30 km megtétele után a generátor tölteni fog annyit az akkumulátoron, hogy az autó akár a leállítás után is gond nélkül induljon.

Amennyiben nincs segítség, hívj bátran! Egy órán belül ott vagyok Budapest bármelyik pontján. A bikázás mindössze 10 percet vesz igénybe, díja (8- 17 óráig) 15. 000 Ft+Áfa, éjjel- hétvégén 20. 000 Ft+ Áfa.

Ha autónyitásra is szükség volt a bikázást 3000 Ft+ ÁFA ellenében vállalom.