Megoldás a kormányzár hibáira

Számtalan probléma felmerülhet a kormányzárral kapcsolatban, de nem kell feltétlenül vontatót hívni, a technikai autómentés is segíthet. Egy laikus számára nem biztos, hogy azonnal nyilvánvaló, ha a kormányzár a hibás. Összegyűjtöttem neked a leggyakoribb meghibásodások jellemzőit. Ezeket elolvasva te is tisztában leszel azzal, mikor van lehetőséged megúszni a vontatás költségeit.

  • A kulcs simán becsúszik a gyújtáskapcsolóba, azonban elfordulni már nem akar. Nagyon fontos, hogy ne feszegesd, ne erőltesd, mert csak beletöröd a slusszkulcsot. Ilyenkor a gyújtáskapcsolót kell kiszedni, vagy a kormányzárat kell lebontani.
  • A kulcsot minden gond nélkül be tudod helyezni a gyújtáskapcsolóba, el is tudod fordítani, de nem adja rá a gyújtást, vagy nem oldja a kormányzárat. Ismét csak a kormányzár lebontására van szükség.
  • Minden rendben volt, szállnál ki az autóból, de nem tudod kivenni a kulcsot. Sajnos ilyenkor is le kell bontani a kormányzárat.

A hívásodat követő egy órán belül megérkezek Budapest bármely pontjára, és gyorsszervizként leszerelem a kormányzárat. Tudnod kell azonban, hogy a zár lebontása után az autó kulcs nélkül is beindítható, vagyis kevésbé biztonságos azt az utcán hagynod. Legjobb, ha első utad azonnal egy műhelybe visz. Egyedül az újabb autóknál a gyári indításgátló védi!

A kormányzár leszerelése és az autó indítóképessé tétele meglévő kulcs esetén 25. 000 Ft +ÁFA.